Υλικά

250 γρ. καστανό ρύζι 10’
500 ml νερό
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κτσ κακάο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 στικ κανέλας
1 γρ αστεροειδή γλυκάνισο
φράουλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το καστανό ρύζι 10’, το νερό, το γάλα, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε στο μούλτι τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν και να διαλυθεί ο γλυκάνισος.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σκόνη. Προσθέτουμε 2 στικ κανέλας, το κακάο και την κουβερτούρα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αν δεν ανακατεύουμε συνεχώς υπάρχει κίνδυνος να πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.

Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να πήζει κατεβάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα, βγάζουμε τα στικ κανέλας, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρουμε σε μπολάκια και διατηρούμε στο ψυγείο. Προσθέτουμε φράουλες ή άλλο φρούτο της εποχής την ώρα που το σερβίρουμε.