Υλικά

Για την πανακότα

1000 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
350 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
120 γραμμ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας (20 γραμμ.)

Για τη σος
1 μικρό πεπόνι
50 γραμμ. ζάχαρη
500 ml χυμός πεπονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού τη στύψουμε καλά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.

Μόλις κρυώσει, το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε τη σος πεπονιού. Καθαρίζουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ανακατεύουμε τον χυμό, λίγη ζάχαρη (2-3 κ.σ.) και τους κύβους.

Μοιράζουμε τη σος στην πανακότα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του χυμού με τα κομμάτια πεπονιού και σερβίρουμε.