Υλικά

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλ. κασέρι
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2/3 φλ. Φαρίνα
πιπέρι
1 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).

Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις). Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι. Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα: Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι,το μπαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι. Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο