Υλικά

700 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
1/3 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι σκληρό
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σαλάτα
250 γρ. φασόλια
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
1-2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
1 ½ κουταλιά σούπας άνηθος
4 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Βγάλτε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Για τη σαλάτα: Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα βάζετε σε μία γαβάθα με 250 γρ. φασόλια που έχετε βράσει και στραγγίσει.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζετε τα καλαμάρια, κόβετε τριγωνικά την ουρά τους για να μη «σκάσει» στο τηγάνι, τα πλένετε και τα στεγνώνετε ταμποναριστά.

Ετοιμάζετε το μίγμα για πανάρισμα που αποτελείται από το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι. Πανάρετε τα καλαμάρια, τα ξαπλώνετε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να μην πιτσιλιστείτε, σε καλαμποκέλαιο που έχει «κάψει» και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν (2’-3’ λεπτά η κάθε πλευρά).