Υλικά

2 μέτριες μπανάνες, ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες
100 ml χυμός πορτοκαλιού
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ, και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα