Υλικά

500 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
125 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
50 κρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο
2 μπανάνες
100 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. μπισκότα τριμμένα
75 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση


Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και την καστανή ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να βράσουν. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουρ μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα με το γάλα και καθώς δουλεύει το μίξερ το προσθέτουμε λίγο – λίγο στα αβγά.

Ξαναβάζουμε όλο το μείγμα μαζί στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει σιγά – σιγά.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο. Σε ποτήρι προσθέτουμε κρέμα, βάζουμε 3-4 φετούλες μπανάνας, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπισκότου και επαναλαμβάνουμε για άλλη μία στρώση.