Στις αλλαγές των εποχών αλλάζουν και οι συνήθειές μας σε όλα τα επίπεδα, έτσι λοιπόν συμβαίνει και με το φαγητό μας.

Την Άνοιξη προς το Καλοκαίρι υπάρχει μια πανδαισία χρωμάτων και ποικιλιών στα χόρτα και τα λαχανικά μας και ένα από αυτά είναι το κολοκυθάκι, αλλά και οι μεγάλες κολοκύθες για τις πολλές τους χρήσεις.

Σήμερα εγω έφτιαξα Κολοκυθοκεφτέδες με πράσινα κολοκυθάκια, ανώδυνους, υγιεινούς αφού ψήθηκαν στον φούρνο και όχι στο τηγάνι.

Να σας πω τι θα χρειαστούμε.

Υλικά


Τριμμένο κολοκυθάκι περίπου 350 γρ.
αλάτι,
πιπέρι,
δυόσμο,
μάραθο,
λίγο θυμάρι και λίγη μαντζουράνα,
μια χούφτα τυρί μαλακό τριμμένο,
λίγο λάδι
και καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά, εκτός από το καλαμποκάλευρο, που θα το βάλουμε μετά και θα βάλουμε τόσο, ώστε να προκύψει μια ζύμη που να στέκεται.
Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετα πλάθουμε τους κολολυθοκεφτέδες και τους βάζουμε στο ταψάκι μας που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Μπορείτε να τους συνοδεύσετε και με αρωματισμένο γιαούρτι, εννοώ να του έχετε βάλει μέσα λίγο άνηθο.

Εγω τα συνόδευσα με υπέροχα παντζάρια.