Υλικά

12 μεγάλα ασπρομανίταρα (φρέσκα χωρίς-χτυπήματα)
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
200 γραµ. ελαφρύ τυρί (σε τρίμματα)
1/2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)
αλάτι (προαιρετικά)
πιπέρι
σαλάτα εποχής για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το πόδι μανιταριών.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Το αφαιρούμε. Δεν θα το βάλουμε στη γέμιση, θέλουμε μόνο την πλούσια γεύση του.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπασμένο σκόρδο στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1΄ και αφαιρούμε το σκόρδο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν όλα τα υγρά τους. Πρέπει η γέμιση μανιταριών να είναι στεγνή. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρουμε 1΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, η πολύ στεγνή γέμιση. Προσθέτουμε το ελαφρύ τυρί και το μαϊντανό καθώς και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε κατά βούληση. Το τυρί είναι νόστιμο και δεν χρειάζεται έξτρα αλάτι.

Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη γέμιση σε όλα τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20΄. Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής σαν ορεκτικό, ή μόνο του σαν ελαφρύ γεύμα.