Υλικά

7 αχλάδια μέτρια
200 γρ. ζάχαρη λευκή
6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγη κανέλλα σκόνη
1 χούφτα καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με 100 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα αχλαδιών.

Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το καυτό λάδι και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και ραντίζουμε τους λουκουμάδες από όλες τις πλευρές.