Υλικά

Υλικά για μια φόρμα του κέικ ή 10 μικρά φορμάκια ατομικά
180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 φλιτζ. τριμμένο κασέρι
1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
3-4 μικρά παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι τα κομμένα παντζάρια, τις σκελίδες σκόρδου, την ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου και το Χωριό Κορωνέικη ποικιλία και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε το μίγμα ανακατεύοντάς το. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κασέρι, και το μείγμα με το πολτοποιημένο παντζάρι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ ή σε λαδωμένα ατομικά φορμάκια.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο το κέικ ή τα κεικάκια να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.