Υλικά

400 γρ πένες
280 γρ αρακά
1/2 κρεμμύδι
30 γρ βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλες ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το λάδι και αφήστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.Προσθέστε τον αρακά και αφήστε τον να πάρει γεύση για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε στην κατσαρόλα 2 κουτάλες ζωμό και μαγειρέψτε τον αρακά, σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βάλτε τον αρακά στο μίξερ έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Βάλτε πάλι την κρέμα αρακά στη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και κανονίστε το αλάτι.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα με την κρέμα αρακά και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.

Αν η κρέμα αρακά είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Αν θέλετε ένα νόστιμο πιάτο χωρίς τη χρήση της κρέμας γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τυρί κρέμα.