Υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1 1/3 ματσάκι μάραθο χονδροκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2/3 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. πράσινες ελιές ή ελιές Καλαμών
2/3 νεροπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και για να μην είναι πολύ αλμυρές τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 εκατ. περίπου.

Πάνω σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές. Τα αφήνουμε να ροδίσουν, ανακατεύοντάς τα ελαφρά. Μετά, προσθέτουμε το κρασί και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Μέχρι να βράσουν οι σουπιές, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζουμε για λίγη ώρα το μάραθο, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στις σουπιές μαζί με τις ελιές, τις οποίες επίσης έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές και να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό (να μείνουν με τη σάλτσα τους).

Σερβίρεται ζεστό.