Υλικά

Για την κρούστα:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE
230γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι κρεμώδες φιστικοβούτυρο
½ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με γεύση βανίλια
¾ φλιτζανιού μίνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα της κρούστας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί, σε όλο το κάτω μέρος και τις πλευρές, ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 13 έως 15 λεπτά. Τρυπάμε την κρούστα με ένα πιρούνι, αλλά όχι σε όλη την επιφάνεια της. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στο μπολ του μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή και χτυπάμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λείο. Απλώνουμε την γέμιση cheesecake στην κρύα κρούστα ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.