Υλικά

150 ml ελαιόλαδο 
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
240 γρ. καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από ένα μανταρίνι συν έξτρα για το γαρνίρισμα
100 γρ. πεκάν κομμένα στη μέση
260 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
3 αυγά χτυπημένα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη άκρη συν έξτρα για το πασπάλισμα
2 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 18 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και καλύπτετε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, τα πεκάν και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ενσωματώνετε τα αυγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζετε στο κέντρο του κέικ. Το μεταφέρετε σε έναν δίσκο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο αγελάδος –μέχρι να μαλακώσει αρκετά– και προσθέτετε το τυρί κρέμα συνεχίζοντας μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ενσωματώνετε τον χυμό πορτοκαλιού και κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζετε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.

Για να διακοσμήσετε, γεμίζετε τα κορνέ με μύτη 3 εκ. και κάνετε σχέδια στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με το ξύσμα μανταρινιού και σερβίρετε.