Υλικά

1,5 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
5 με 6 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί πουμαρό ντομάτα
150γρ ρύζι καρολίνα, 3/4 φλυτζάνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
νερό

Εκτέλεση


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε και τα πράσα και ταγυρνάμε μερικές φορές με την κουτάλα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι . Σκεπάζουμε με νερό τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύοντας συχνά βράζουμε για 15 λεπτά. Κοιτάμε μήπως θέλει πρόσθετο νερό.

Αφήνουμε αλλά 15 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του μετά τον βρασμό και σερβίρουμε.