Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάμε
3-4 κολοκυθάκια
200 γρ. μπέικον
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο
τριμμένο τυρί
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κύβους. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να γίνει τραγανό. Βάζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να είναι έτοιμα.

Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Αλείφουμε με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον, το τυρί, τον μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, στους 240°C για 2 -30 λεπτά περίπου, μέχρι τα τορτελίνια να «πιουν» την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε σε μερίδες, αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Προαιρετικά μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο πικάντικο τυρί.