Υλικά

120ml (½ φλιτζάνι) Ελαιόλαδο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες
80ml (1/3 φλιτζανιού) άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι, Πιπέρι
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη
Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι
1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
1 πακέτο κριθαράκι
1 κ.σ. Βούτυρο τ. Κερκύρας
Γραβιέρα τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε, και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.

Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.

Προσθέτετε 1 κουταλιά Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.

Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.

Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με γραβιέρα και το σερβίρετε ζεστό.