Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
banana
Γεύσεις

Κουλουράκια με κακάο και μπανάνα

Μια οικογενειακή συνταγή που, όταν την φτιάχνουμε, το σπίτι μοσχομυρίζει

Υλικά

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρουτοχυμός με πορτοκάλι, μήλο και βερίκοκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζαχάρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 1/2 μπανάνα πολτοποιημένη
1 κουτάλι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
4 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, το κακάο, την μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ (ή με πιρούνι) και το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ζύμη λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω), ανάλογα με τον φούρνο μας.