Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
mantarini
Γεύσεις

Νόστιμα μπισκότα μανταρίνι

Με τριμμένη καρύδα και βανίλια

Υλικά

200 γρ. μαργαρίνη
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. αλεύρι
2 κγ μπέικιν
1/3 φλιτζ. καρύδα τριμμένη
χυμό και ξύσμα απο 2 μανταρίνια
1/2 φλυτζ. νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη ώσπου να γίνει λευκή κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα απο τα μανταρίνια, το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν με την βανίλια.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε την ζύμη σε φύλλα και με ένα κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας (περίπου 40 μπισκότα). Πριν ψηθούν τα περνάμε με λίγο χυμό μανταρίνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.