Από το τέλος του Σεπτέμβρη και μετα είναι η εποχή τους, σ όλα τα μανάβικα, στις λαϊκές και στους πάγκους των δρόμων προς την επαρχία, πωλούνται κολοκύθες όλων των ειδών και σχημάτων…

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Για την πίτα που θα φτιάξουμε, θα χρειαστούμε ένα πακέτο φύλλο για πίτες, εγω παίρνω το χωριάτικο, μισό κιλό κόκκινη κολοκύθα, τρία αυγά, 300 γρ. φέτα σε τρίμματα, 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ένα φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι η καλαμποκάλευρο, μισό φλυτζάνι λάδι και αλατοπίπερο.

Πώς θα την φτιάξετε

Αφού καθαρίσουμε το σκληρό φλούδι της κολοκύθας τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη η για πιο ξεκούραστα στο μούλτι την κολοκύθα και την αφήνουμε στο σουρωτήρι για λίγη ώρα αφού την αλατίσουμε λίγο.

Μετα από δέκα λεπτά ένα τέταρτο την στύβουμε µε τα χέρια μας και την βάζουμε σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί, το γιαούρτι, το λάδι, το αλατοπίπερο. αφού πρώτα δοκιμάσουμε, γιατί το τυρί είναι αλατισμένο όπως και το κολοκύθι, τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και τελευταίο ρίχνουμε το σιμιγδάλι η το καλαμποκάλευρο.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα φύλλα, εγω δεν βάζω πολύ λάδι στα φύλλα, ελάχιστο, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε το πάνω πάνω φύλλο, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω για μιάμιση ώρα περίπου.