Υλικά


250 γρ. ρύζι για ριζότο
12-16 τεμ. γαρίδες Νο1
40ml ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μικρή
80 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμό γαρίδας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια και τις καρκάσες τους για να φτιάξουμε ζωμό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ριζότο σοτάροντας πρώτα τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Μόλις τις σοτάρουμε τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βγάζουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να ρεντουίρει και προσθέτουμε την ντομάτα.

Μόλις τραβήξει τα υγρά της ντομάτας προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό γαρίδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες δένουμε με βούτυρο παγωμένο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.