Τριγυρνώντας το διαδίκτυο βλέπω πολλές συνταγές, από διάφορες χώρες, όμως οι αραβικές συνταγές μου αρέσουν ιδιαίτερα, κυρίως οι ζύμες και τα φύλλα που ανοίγουν για τις πίττες τους.

Χθες είδα κάτι με πέννες και κίτρινη κολοκύθα, μου άρεσε ιδιαίτερα και το θεώρησα πρωτότυπο, δεν θυμάμαι τι εθνικότητας ήταν, αλλά νομίζω ότι και αυτό αραβόφερνε…

Έτσι σήμερα καθάρισα μια κίτρινη κολοκύθα από τις τρείς που έχω και άρχισα να ετοιμάζω το φαγητό το οποίο εγω βέβαια άλλαξα λίγο επι το υγιεινότερον!!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε και πως θα εκτελέσετε τη συνταγή

Λοιπόν, θα χρειαστούμε ένα πακέτο πέννες, λίγό λιγότερο από κιλό 700- 800 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη όπως τις πατάτες για φούρνο, λίγο λάδι ένα κομμάτι τυρί φέτα περίπου 200 γρ., αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί χοντροτριμμένο και μια κουταλιά νοστιμιά.

Βάζουμε την κομμένη κολοκύθα μέσα σ ένα πυρέξ ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την νοστιμιά, το λάδι και ανακατεύουμε καλά, στο κέντρο βάζουμε το κομμάτι το τυρί φέτα και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι που η κολοκύθα να έχει μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ βράζουμε νερό για τις πέννες, και όταν είναι έτοιμο τις ρίχνουμε και τις βράζουμε να κρατάνε λίγο, τις σουρώνουμε, κρατάμε ένα ποτηράκι του κρασιού ζουμί, τις λαδώνουμε ελαφρά να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να περιμένουν λίγο.

Ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα στην κολοκύθα που ψήνεται το ζουμάκι από τα μακαρόνια, αφήνουμε ακόμα δέκα λεπτά και είναι έτοιμη η κολοκύθα μας.

Βγάζουμε έξω το ταψάκι και μ ένα πιρούνι λιώνουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την φέτα να ενσωματωθούν, τότε ρίχνουμε τις μισές πέννες, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και αμέσως μετα ρίχνουμε τις υπόλοιπες πέννες, ξανά ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο μαλακό τυρί από πάνω και βάζουμε για δέκα λεπτά στον φούρνο για να λιώσει το τυρί και είναι έτοιμο.

Εγω το συνόδευσα με λαχανοσαλάτα κι ένα λευκό παγωμένο κρασί, φτιάξτε το και θα σας εκπλήξει ευχάριστα!!