Υλικά

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
600 γρ. ντομάτες σε ροδέλες
120 ml ελαιόλαδο
200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ. βασιλικό κομμένο
150 ml νερό

Εκτέλεση


Σε ένα μικρό ταψί βάζετε τις ροδέλες κρεμμυδιού από επάνω τις πατάτες και τελευταίες τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία στρωσίματος μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μία στρώση από ντομάτες, πατάτες που εναλλάσσονται. Ρίξτε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ρίξτε λάδι και 100 ml νερό. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200οC για μία ώρα.