Υλικά

250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 70%
4. Αυγά
2 γρ. Αλάτι
150 γρ. Ζάχαρη
175 γρ. Ζάχαρη μαύρη
5 γρ. Βανίλια, εκχύλισμα
120 γρ. Αλεύρι μαλακό
250 γρ. Φουντούκι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα), μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του. Προσθέτουμε τα φουντούκια.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C. Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.