pie
Γεύσεις

Πως θα φτιάξετε την πιο τραγανή σπανακοτυρόπιτα

Όλα τα μυστικά

Υλικά


Σπανακόπιτα
200γρ. σπανάκι
175 γρ. λιαστές τομάτες
100γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράστε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα το σπανάκι (μέχρι να μαλακώσει λιγάκι). Αφήστε το λιγάκι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε όσο νερό περισσεύει και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια. Κόψτε επίσης τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τις καλά σε ένα μπολ με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.

Ανοίξτε με προσοχή το ένα φύλο κρούστας μέσα ένα λαδωμένο ταψί. Λαδώστε το ελάχιστα και από πάνω και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα πάνω στο φύλλο. Συνεχίστε με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και κάντε την πίτα όσες στρώσεις εσείς θέλετε. Προγραμματίστε τον φούρνο στους 180ο και ψήστε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.