Υλικά

500γρ. Spaghetti fusilli (βίδες)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 πράσα (κρατήστε μόνο τη ρίζα), κομμένα κατά μήκος
500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
¾ της κούπας κρέμα γάλακτος
280 γρ. σπανάκι baby
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση


Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε τα και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα πράσα με μισή κουταλιά αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήστε τα να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν καλά.

Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και αφήστε τα να σιγοβράσουν ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η κρέμα να δέσει ελάχιστα, για περίπου 1 ή 2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και το σπανάκι στο μείγμα και ανακατέψτε όλα τα υλικά.