Άλλοι χάνουν άλλοι βρίσκουν… βοηθάει δεν βοηθάει η Φανουρόπιτα είναι ένα τέλειο γλύκισμα για το πρωινό η τον απογευματινό καφέ μας, αλλά και για όλες τις ώρες, συνταγή παλιά και γιαγιαδίστικη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Θα χρειαστούμε ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, και λίγη άχνη για το στόλισμα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, από ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο και μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όχι όλο, τόσο όσο να μείνει ο χυλός αραιός όχι σφιχτός, λίγο πιο αραιός από τον χυλό του κέικ.

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε

Σε μια μικρή λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρύφαλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να είναι σαν κρέμα. Βάζουμε τον χυμό σ ένα ψηλό σκεύος μαζί με την σόδα για να την διαλύσουμε και ανακατεύουμε πάνω από την λεκανίτσα με το μείγμα γιατί φουσκώνει και ανακατεύουμε το πορτοκάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

Τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε σιγά σιγά να ενσωματωθεί και το μείγμα να μοιάζει με χυλό όπως είπαμε.

Εγω την βάζω σε ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι που έχω καλά λαδώσει και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, αν δεν κάνουμε το τεστ του μαχαιριού, όταν το βυθίσουμε στην ζύμη, πρέπει να βγαίνει στεγνό, αν όχι, δεν την βγάζουμε από τον φούρνο ακόμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την κεντάμε, δηλαδή βάζουμε από πάνω ένα κέντημα που έχουμε στο σπίτι μας και πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη, μετα με πολύ προσοχή βγάζουμε το κέντημα μας και το θαύμα της κεντημένης φανουρόπιτας είναι εδώ μπροστά μας!!

Με τις υγείες σας!!