Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό απλό αλλά εξαιρετικά νόστιμο που μπορούμε θα το συνδυάσουμε με πάστα λιγκουίνι.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες, καθαρισμένες, δυο πιπεριές πράσινες και δυο κόκκινες γλυκές, ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, η φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι του κρασιού ούζο, ένα μικρό κρεμμύδι και λίγο λάδι.

Ας ξεκινήσουμε…

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για δέκα λεπτά. Αμέσως μετά τις σουρώνουμε, αλλά το νερό δεν το πετάμε, το περνάμε από σήτα και ετοιμάζουμε μ αυτό την σάλτσα, όσο μείνει το κρατάμε και το βάζουμε στο νερό που θα βράσουμε τα λιγκουίνι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι και το κρεμμύδι χοντροκομμένο για να το τσιγαρίσουμε λίγο, αμέσως μετα ρίχνουμε τις πιπεριές κι αυτές χοντροκομμένες, αφήνουμε δυο τρία λεπτά να τσιγαριστούν και ρίχνουμε την ντομάτα περασμένη στο μούλτι η την έτοιμη από το κουτί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το ζουμί από τις γαρίδες, τις γαρίδες που έχουμε μισοβράσει και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε νερό να βράσουμε τα λιγκουίνι, όταν βράσουν τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε λίγο για να μη μας κολλήσουν και τα βάζουμε μέσα σ ένα βαθύ σκεύος, από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες και έτοιμο το φαγητό μας.

Ζυμαρικά που συνοδεύονται με θαλασσινά δεν σερβίρονται ποτέ με τριμμένο τυρί.

Το φαγητό μας συνοδεύεται από μια ωραία πράσινη σαλάτα, η λάχανο σαλάτα με καρότο κι ένα δροσερό ποτήρι κρασί…