Υλικά


110 γραμμ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
40 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση


Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε το μίγμα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζουμε το παγωτό σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.