Υλικά

250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
150 γραμ. έμενταλ ή γκούντα
1½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’. Ρίχνουμε και το τριμμένο γκούντα.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’. Ρίχνουμε το τεμαχισμένο μπρόκολο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ρύζι που προηγουμένως το έχουμε ενώσει με το μείγμα με τα λαχανικά, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί, αλάτοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’.