Υλικά

800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 κ.σ. βούτυρο
800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
400 ml γάλα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή ματσάκι μάραθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
δυό πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά -τη φέτα, τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ομοιόμορφα.