Να πούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Κολοκυθανθούς, βλίτα, αλατοπίπερο με φειδώ και προσοχή γιατί θα βάλουμε την φέτα που είναι αλμυρή, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, τυρί φέτα, ντομάτα χοντροτριμμένη, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και λίγο λάδι.

Βήμα βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε πρώτα τα βλίτα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, όχι όμως τελείως, να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να στεγνώσουν απ το νερό.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο λάδι και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο, μετα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φέρνουμε κάνα δυο βόλτες, μετα ρίχνουμε το αλατοπίπερο, πολύ λίγο αλάτι είπαμε η και καθόλου, τον κύβο λαχανικών, προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για μισή ώρα περίπου.

Αμέσως μετά βάζουμε μέσα τα βλίτα που έχουμε βράσει, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά να βράσουν μαζί.

Αμέσως μετά ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, τ αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά να χυλώσει η σαλτσούλα και έτοιμα.

Αυτό το φαγητό θέλει μόνο φρέσκο ψωμί, λίγες ελίτσες και κρασάκι της αρεσκείας σας.

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.

Καλή απόλαυση!!