Υλικά


4 μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για το πέστο

1 μάτσο βασιλικό / αποξηραμένο βασιλικό
1 μάτσο ρίγανη
1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς τη φλούδα
4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μίγμα για το σερβίρισμα. Βουτάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο πέστο και τα τρίβουμε για να πάει παντού και να ποτίσει τη σάρκα τους. Τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια . Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το πέστο όπου μαρινάραμε το κοτόπουλο και με ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα μπουτάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το φρέσκο πέστο.