Υλικά

Μισό κιλό φράουλες
250 γραμμ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια
Λίγο νερό

Εκτέλεση


Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες, καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους, με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε απαλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου.

Βάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κλωναράκι της βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση, λίγο νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.

Όταν κρυώσει η μαρμελάδα γεμίζετε τα βαζάκια σας και τη φυλάτε στο ψυγείο.