Υλικά

1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμυδάκι
Βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτό ντομάτας
3 φλιτζάνια τσαγιού πατάτες πουρέ
2 αβγά
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμυδάκι με λίγο βούτυρο. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Προσθέτετε στον πουρέ πρώτα τους κρόκους και στη συνέχεια τα ασπράδια των αβγών, αφού τα χτυπήσετε με ελάχιστο ασπράδι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε πιρέξ το μισό πουρέ και ρίχνετ τον κιμά. Τον σκεπάζετε με τον υπόλοιπο πορέ. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια λίγο τυρί, σκορπάτε κομματάκια βούτυρου και ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρετε την πίτα σκέτη ή με σάλτσα ντομάτας.