Υλικά


3 μεγάλες μελιτζάνες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
100 γρ κασέρι
4 ντομάτες κομμένες καρέ
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 2 εκ με την φλούδα τους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά να ξεπικρίσουν. Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο κι αλείφουμε τις ροδέλες μελιτζάνας. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι – πιπέρι, λίγο βασιλικό,τις ντομάτες κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις ψημένες μελιτζάνες και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Προς στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι κι αφήνουμε μέσα στον ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το κασέρι. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο και τα πιτσάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.