Κουλουράκια της Λαμπρής τα κλασικά, απλά και μοσχομυριστά.

Ας τα φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε έξι φλυτζάνια αλεύρι, ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ, ενάμιση φλυτζάνι ζάχαρη, ένα λάδι, ένα γάλα , πέντε αυγά, ένα σφηνάκι κονιάκ, δυο βανίλιες και ένα αυγό για το άλειμμα,  ξύσμα πορτοκαλιού ή ενα κουταλακι του γλυκου μαστίχα κοπανισμένη

Τα βήματα για την εκτέλεση της συνταγής

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες, σε μια άλλη λεκάνη, χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι ν ασπρίσουν, αμέσως μετα ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε πολύ καλά το χτύπημα.

Στην συνέχεια, ρίχνετε το γάλα με το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Ένα μυστικό για να μην κολλάει η ζύμη είναι, όταν τελειώνουμε να την αφήνουμε να ξεκουράζεται μισή ώρα και μετα με λίγο λάδι στα χέρια μας να ξεκινάμε το πλάσιμο, δεν συμπληρώνουμε αλεύρι για να φτάσουμε στο σημείο να μην κολλάει η ζύμη, γιατί τότε θα γίνουν πολύ σφιχτά και όχι αφράτα.

Στην λαμαρίνα μας που θα τα ψήσουμε, στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια μας, αφού τους έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε, κοτσιδούλες, στεφανάκια, μισοφέγγαρα και ότι άλλο θέλετε…

Με ένα πινελάκι τα αλείβετε με τον κρόκο του αυγού, που θα αραιώσετε με λίγο νεράκι και θα τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου είκοσι λεπτά.

Και μια συμβουλή, όταν ψήνουμε κουλουράκια και γενικότερα ότι γίνεται με ζύμη, δεν ανοίγουμε ποτέ ενδιάμεσα τον φούρνο.

Και του χρόνου…