Υλικά

3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
3-4 μικρές ντομάτες τριμμένες
500 γραμμ. ρύζι αρμπόριο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζετε πολύ καλά τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο και τα εντόσθια τους και κρατάτε το μελάνι τους. Ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό τις σουπιές και τις κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Εν συνεχεία ρίχνετε και τις σουπιές και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.

Αφήνετε τις σουπιές να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ούτως ώστε να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και το νερό, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να βράσουν. Μην ξεχνάτε ότι το μυστικό επιτυχίας για ένα επιτυχημένο ριζότο είναι το συχνό και γερό ανακάτεμα. Μόλις βράσει το ριζότο, το αφαιρείτε από τη φωτιά. Σε ένα κουπάτ ρίχνετε λίγο ριζότο και ξερφομάρετε. Από πάνω τοποθετείτε τα μπαστουνάκια σουπιάς. Το πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα