Υλικά

3 πράσα σε λεπτές ροδέλες
2 πατάτες σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο
θυμάρι

Εκτέλεση


Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον ζωμό, μισό λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για ένα – δυο λεπτά ακόμη. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμη πιο βελούδινη.