Υλικά


Για την βάση
300γρ. αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200ml ζεστό νερό

Για τη σάλτσα
100ml πολτός τομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το topping
125γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
1 χούφτα τοματάκια cherry κομμένη στα δύο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Αρχικά, φτιάξτε τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε την και αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τον πελτέ τομάτας, το σκόρδο και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου όσο θα ανοίγετε τη ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε δύο, λεπτές στρογγυλές βάσεις και τοποθετήστε τις σε ρηχά ταψιά με αλευρωμένο χαρτί ψησίματος, γυρίζοντας το φύλλο στις άκρες προς τα μέσα. Προσέξτε η ζύμη σας να είναι αρκετά λεπτή, γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο.

Απλώστε τη σάλτσα, το τυρί, τα τοματάκια και το βασιλικό πάνω στη ζύμη, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 240ο στον αέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχετε μία τραγανή πίτσα.