Υλικά


2 κονσέρβες καλαμαράκια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φινόκιο, κομμένο σε ροδέλες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 πακέτο σπαγγέτι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Στραγγίζετε τα καλαμαράκια από το νερό της κονσέρβας, αφαιρείτε το κόκαλό τους, τα ξεπλενετε καλά με τρεχούμενο νερό και τα κόβετε σε ροδέλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φινόκιο με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα καλαμαράκια. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να γίνουν al dente.

Τα στραγγίζετε, τα ραντίζετε λιγο με ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Απλώνετε από πάνω τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και με πιπέρι και σερβίρετε.