Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
terin-700x445
Γεύσεις

Τερίν λαχανικών

Ένα φαγητό που συνδυάζει πολλά και ταυτόχρονα διαφορετικά υλικά

Υλικά


200γρ. αρακάς
200γρ. φασολάκια
3 πατάτες σε κύβους
4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 αυγά
250γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβετε τα φασολάκια σε κομματάκια και τα βράζετε σε νερό που κοχλάζει, μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά. Έπειτα, τα σουρώνετε όλα μαζί, τα αφήνετε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία δωματίου, τα βάζετε σε μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύετε με τα δύο χτυπημένα αυγά και τη γραβιέρα. Ντύνετε με χαρτί ψησίματος που έχετε βρέξει ελαφρά και στραγγίξει πριν, μία φόρμα του κέικ και αδειάζετε το μείγμα λαχανικών. Τέλος, πασπαλίζετε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C, ελέγχοντας προς το τέλος για το αν η τερίνα έχει ψηθεί στο εσωτερικό της.