Υλικά


1 κιλο φιλέτο κοτόπουλο
μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml.λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση


Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκίτσες, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Περνάτε τις μπουκίτσες στα καλαμάκια για σουβλάκια τοποθετώντας τα εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.

Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Βάζετε τα σουβλάκια στο ταψί και τα περιβάλλετε με το μείγμα τον λαχανικών. Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κρασί με το ελαιόλαδο και με το μείγμα περιχύνετε το ταψί. Σκεπάζετε τα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200ο για μία περίπου ώρα.

Εν συνεχεία, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ψηθούν για ακόμη μισή ώρα. Γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν καλά, τα αφήνουμε για ακόμη λίγο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια μαζί με τα λαχανικά περιχυνόντάς τα με τη σάλτσα που ψήθηκαν.