Υλικά


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
75 γρ. βούτυρο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
250 ml γάλα 3,5% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
350 γρ. πραλίνα σοκολάτας
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λευκή σοκολάτα λιωμένη

Γλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση


Ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα σ’ενα μπολ. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Στο μπολ ενός μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε για λίγο να ανακατευτούν.Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει και έπειτα το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ζύμη.

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Με λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και τον πλάστη μας ανοίγουν το ζυμάρι σε ορθογώνιο . Ανακατεύουμε σιγά σιγά την πραλίνα σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και έπειτα την απλώνουμε πάνω από το ζυμάρι.

Σπάμε και τα φουντούκια μας στο μπλέντερ ελαφρώς να γίνουν μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στο μείγμα στο ζυμάρι μας. Γυρνάμε το ζυμάρι μας και το κάνουμε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του. Το κόβουμε στη μέση απο πάνω μέχρι κάτω και σχηματίζουμε μια πλεξούδα.

Προσεχτικά το βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυροαλευρώσει και το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.Στη συνέχεια ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα από πάνω την οποία έχουμε λιώσει στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό.