Υλικά

500 γραμ. λαζάνι κοντό ή τριβέλι “Πετρόμυλος”
500 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
10-15 φέτες μπέικον
250 γραμ. κεφαλοτύρι
2 κουτιά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση


Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά ώστε να κρατάνε λίγο και είναι al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρολα. Βαζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το μπεϊκον και το ριχνουμε στην κατσαρολα όπου έχουμε τα λαζάνια. Στο ίδιο σκεύος που σωτάραμε τα κρεμμυδια, βάζουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι, προσθέτουμε λίγο μερό, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πίει το νερό.

Τρίβουμε το κεφαλοτύρι στον τρίφτη και προσθετουμε στην κατσαρόλα με τα λαζάνια το σωταρισμένο σπάνακι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, αφήνωντας στην ακρη μια ποσότητα, και τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε. Βαζουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτωντας το τυρί που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί. Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200ο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πιεί το σουφλέ την κρεμα γάλακτος.