Γι αυτή την πίτσα αρχικά θα χρειαστούμε την ζύμη, για να την φτιάξουμε θέλουμε μισό κιλό αλεύρι για όλα, εάν φακελάκι μαγιά ξερή, αλάτι, λίγο λάδι και νερό.

Πάμε να το φτιάξουμε...

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την μαγιά, μισό κουταλάκι αλάτι, λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, και ένα ποτήρι νερό χλιαρό.

Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και την αφήνουμε σκεπασμένη κάνα τέταρτο για να κάνει την ζύμωση, κάνει λίγες φυσαλίδες δηλαδή

Αφού περάσει το τέταρτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία, αν σας κολλάει στα χέρια, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και ζυμώστε, αμέσως θα ξεκολλήσει.

Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για καμιά ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο και αμέσως μετα την απλώνετε στο λαδωμένο ταψί που θα ψήσετε την πίτσα με τα χέρια σας.

Αν θέλετε να γλιτώσετε αυτή την διαδικασία, τότε μπορείτε να πάρετε έτοιμο αλεύρι που γράφει «μείγμα για πίτσα» και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε νεράκι και λάδι κατά τις οδηγίες.

Για την γέμιση θα χρειαστούμε συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, 200-250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα η οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί θέλετε,
μερικά ντοματίνια, ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες, περίπου 6-7 φέτες, ελίτσες που έχουμε βγάλει το κουκούτσι λίγη κάπαρη, πιπεριές ψιλοκομμένες όλων των χρωμάτων και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε, πχ. ταιριάζει πολύ να βάλετε και μερικά κομμάτια τυρί φέτα.

Τα υλικά το κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.

Πρώτα λοιπόν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα για την πίτσα, βάζουμε δηλαδή σε ένα μπολ τη συμπυκνωμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη, ξερό βασιλικό κ τα ανακατεύουμε .

Αμέσως μετά απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί που το έχουμε λαδώσει και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά, θα τελειώσουμε με λίγο τυρί τριμμένο από πάνω, λίγο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, αλλά με πάνω κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου ή θα το δείτε εσείς, μέχρι να ψηθεί κ να ροδοκοκκινίσει η ζύμη, η πίτσα είναι έτοιμη και λαχταριστή !