Υλικά

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά αρνίσιο
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 αυγά
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
βασιλικός, θυμάρι
μαϊντανός, φρέσκος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι
8 πίτες για σουβλάκια
1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
1 μεγάλο αγγούρι
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
άνηθο ψιλοκομμένο
λάδι

Εκτέλεση


Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το κεμπαπ. Ζυμώνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά και τα «μυρωδικά» και προσθέτετε τόση τριμμένη φρυγανιά όση χρειάζεται για να μην έχει πολλά ζουμιά το μπιφτέκι. Πλάθετε τα μπιφτέκια μακρόστενα και τα ψήνετε γυρίζοντας τα συνεχώς για 7 λεπτά, από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να κρατήσουν μέσα τους χυμούς τους.

Τα πασπαλίζετε με ρίγανη και τα σβήνετε με ξηρό άσπρο κρασί. Βάζετε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια να βράσουν, προσθέτοντας τα μυρωδικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να γίνει πηχτή. Στον τρίφτη τρίβετε το αγγούρι αφού προηγουμένως το έχει καθαρίσει και το στύβετε καλά για να φύγουν τα υγρά του. Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι σακούλας, το αγγούρι και τις δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο ώστε να ολοκληρωθεί το τζατζίκι και ανακατεύετε καλά.

Παίρνετε τις πίτες για τα σουβλάκια, τις αλείφετε με λίγο λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην σκληρύνουν.
Το κεμπαπ σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.