Ένα εύκολο και εξαιρετικά γευστικό, είναι το φαγητό που θα φτιάξουμε σήμερα!!

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες, 3 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι, λίγο κρασί, λάδι, κρόκο Κοζάνης, αλάτι πιπέρι, δαφνόφυλλα, ένα κύβο λαχανικών ζελέ και κριθαράκι χονδρό¾ του πακέτου.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε….

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, όπως είναι παγωμένες και τις αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο.

Αμέσως μετα τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που τις βράσαμε.

Μέσα στην κατσαρόλα μας, έχουμε βάλει το λάδι και τηνντομάτα που έχουμεπεράσει από το μούλτι, μόλις αρχίζουν να τσιγαρίζονται, βάζουμε το αλατοπίπερο, τα 3 φύλλα δάφνης, τον κύβο, τον κρόκο Κοζάνης (τρεις στήμονες) και ανακατεύουμε, αμέσως μετά ρίχνουμε το κρασί, ένα ποτήρι του κρασιού, ότι έχετε, άσπρο κόκκινο, είπαμε δεν έχει καμιά σημασία κα αφήνετε δέκα λεπτά να βράσει.

Εδώ να σας πω, να έχετε ένα μπουκάλι για την κουζίνα και ότι κρασί σας περισσεύει να το βάζετε εκεί, να το έχετε για τα φαγητά σας, έτσι μιξ, κάνει την δουλειά μας μια χαρά.

Όταν περάσουν τα δέκα λεπτά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ζουμί απ αυτό που τις βράσαμε και αφήνουμε να βράσουν περίπου ένα τέταρτο ακόμα.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε, στην αρχή καλά καλά για να μην κολλήσει και μετά χαμηλώνουμε το μάτι για να δέσει με την ησυχία του
χωρίς φόβο να κολλήσει.

Απ αυτή την στιγμή και μετά, θα χρειαστούν περίπου είκοσι λεπτά για τελειώσει το φαγητό μας, αν χρειαστεί λίγο ακόμα νεράκι, ρίχνουμε από το ζουμί που βράσαμε τις γαρίδες.

Το φαγητό μας αυτό, συνοδεύεται από μια ωραία πράσινη σαλάτα η λάχανο καρότο και φρέσκο ψωμάκι, όχι τυρίτριμμένο, όχι τυριά στο τραπέζι, γιατίχαλούν την γεύση του θαλασσινού.

Για κρασάκι δεν το συζητώ, επιβάλλεται.