Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Μπουτακια-Κοτοπουλου-με-Πιπεριες-στο-φουρνο
Γεύσεις

Μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Μια νόστιμη επιλογή

Υλικά για 6 άτομα


6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γραμμ. ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
6 πολύχρωμες πιπεριές
1 κουτ.γλυκού ρίγανη
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα μπουτάκια για 7΄-8΄. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και σοτάρετε για άλλα 2΄. Σβήνετε με το κρασί.

Αφήνετε λίγο το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτετε τις ντομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 40΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.


Εν τω μεταξύ πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου. Ψήνετε σε δυνατό γκριλ ή στους 200°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Όπως είναι ζεστές τις βάζετε σε μπολ και τις σκεπάζετε. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο κοτόπουλο 10΄ πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα