Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετα για άλλα 2′. Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Βράζετε για 10′. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για 1′. Αλατοπιπερώνετε το παστίτσιο. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί